2009. április 11., szombat

egészség és betegség

Megelőzés!
A betegségeket sokkal könnyebb megelőzni, mint meggyógyítani. Az egészség megőrzése összetett szabályok betartásával lehetséges.
Először is újdonsült kedvencünket vigyük állatorvoshoz, aki megvizsgálja a nyuszit, valamint ellátja hasznos tanácsokkal a gazdikat. A nyuszik számára két védőoltás jön szóba: myxomatozis, RHD. Leghamarabb 5 hetesen szokás ezeket beadatni, 6 hónapos kor alatt mindkettőből ismétlő oltás szükséges. Az oltások között legalább három hétnek kell eltelnie. A vizit alkalmával féreghajtót is adnak kedvencünknek. A védettség nem folyamatos, évente egyszer (tavasszal) ismételni kell a szurikat.
Másodszor nagyon fontos a kisállat helyének és környezetének tisztántartása. Ezekről bővebb információ a Gondozás menüpontban olvasható.
Harmadszor a táplálást kell megemlítenem. A nyuszi előtt folyamatosan legyen tiszta ivóvíz, lehetőleg önitatóból. Így a felfúvódástól sem kell tartanunk. Elsődleges élelemforrás a széna, ez mindíg legyen nyulunk előtt. Tápláló étrendi hatása mellett szinten tartja a bélflórát, segíti az emésztést, kiváló fogkoptató hatású. Csökkenti a gyomorbetegségek esélyének kialakulását.

A hét képe


Nyereményjáték!
Hamarosan....

Ajánlott linkek
Törpenyúl honlap
Háziállatok
Törpenyulas fórum
Állatkák "befogadunk" oldala

Számláló

Indulás: 2004-08-12

G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:

Súgó
Új postafiók regisztrációja**** A legbiztosabb módja, hogy véget vess egy kapcsolatodnak, ha továbbra is ragaszkodsz a meggyõzõdéseidhez! **** ***** CYCLONE. egy japán fan lány személyes oldala. CYCLONE. egy japán fan lány személyes oldala. CYCLONE. KATT IDE! ***** Duna Pláza metrószint Jobe Grill Ételbár. Reggeli hamarosan az ételbárban, ne hagyjd ki! ***** Eastern Europe ***** GÁZKÉSZÜLÉK SZERVIZ BUDAPEST - GÁZKÉSZÜLÉK SZERVIZ BUDAPEST - GÁZKÉSZÜLÉK SZERVIZ BUDAPEST - GÁZKÉSZÜLÉK SZERVIZ! ***** KONVEKTOR - GÁZKONVEKTOR - KONVEKTOR - GÁZKONVEKTOR - KONVEKTOR - GÁZKONVEKTOR - KONVEKTOR - GÁZKONVEKTOR ***** GÁZKÉSZÜLÉK SZERVIZ - GÁZKÉSZÜLÉK SZERVIZ - GÁZKÉSZÜLÉK SZERVIZ - GÁZKÉSZÜLÉK SZERVIZ - GÁZKÉSZÜLÉK SZERVIZ! ***** Szeretsz fifázni? Akkor jó helyen jársz!! Új bajnokságok kupák csak rád várnak!! Katt!Katt! ***** PÉNTEK VAN! FRIDAY! DEJÓÓ. HA KEDVED VAN AKKOR KÉRLEK NÉZD BE DIE. HA BENÉZEL KAPSZ EGY NAGY CSÓKOT.PÉNTEK VAN! FRIDAY! ***** *lady gaga és rihanna közös száma: töltsd le itt! __ *lady gaga és rihanna közös száma: töltsd le itt! __ KATTOLJ MOST!! ***** Ismét megkezdtük tavaszi motorizálási Akciónkat, kapu, és nyílászáró automatizálás, árnyéklórendszerek, ablkok is! ***** Ha szeretsz Msn-ezni,és új hangulatjelekre,smileykra vágysz,nézz be,itt biztosan találsz!Nagy a választék,válogass!:)) ***** Gyertek 1 jó Fifás oldalra. Jelentkezetek Spanyol bajnokságra Nyeremény is lesz. Sok siker. Nevezzetek go fifa go ***** MAGYARORSZÁG ELSÕ MICHAEL BALLACKOS OLDALA! KATT, ÉS ISMERD MEG A KIVÁLÓ NÉMET KÖZÉPPÁLYÁST! KATT!KATT!KATT!KATT!KATT!** ***** mi lenne ha tök egyszerûen szereznél magadnak 35 kreditet? Nem csalás, nem ámítás, most itt a lehetõség. gyere te is!! ***** Egy vadiúj pacis oldal! Lovas filmek és rajzfilmek, emellet megtalálod a legfontosabb infókat a lovakról is... ***** * Ha értelmet akarsz adni az életednek, teremtsd meg azt a formát, amelyben a bennéd lévõ értelem alakot ölthet! * ***** Gyere és tanulj meg képet szerkeszteni, vagy küldj képeslapot ... csak úgy! :) ***** STSCIFI--> Az egyetlen frissülõ Star Trek lap a GPortálon! Új videók a 11.mozifilmrõl és új cikkek! KATT STSCIFI STSCIFI ***** Keri Hilson Keri Hilson Keri Hilson Keri Hilson Keri Hilson Keri Hilson Keri Hilson Keri Hilson Keri HilsonNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése